Dagsorden

24. mødedag, onsdag den 19. October 2016, kl. 10:00
Punktnummer / Behandlingsdatoer
Forslagstitler
Imm./pkt.: 2
Redegørelse for dagsordenen.
(Formandskabet for Inatsisartut)

Imm./pkt.: 48
1. beh. 20/5-2016
Ændringsforslag til 2. behandlingen fremsat af flertallet i Erhvervsudvalget vedtaget.
Forslag til Inatsisartutbeslutning om, at Naalakkersuisut pålægges til EM17 fremsætte lovforslag om en 4 årig forsøgsordning, hvor der udbydes mikrolån til iværksætteri og mikroentreprenører, der ikke kan få støtte via det traditionelle banksystem. Der skal for hvert år forsøgsordningen løber afsættes 500.000 kr. på Finanslovene. Mikrolånene skal være af en begrænset størrelse fra 20.000 til 100.000 kr. Der skal i lovforslaget være indarbejdet en rentebærende afdragsmodel for mikrolån målrettet imod, at begrænse potentielle offentlige tab. Lovforslaget skal desuden indeholde bestemmelser om en evaluering ved forsøgsordningens afslutning.
(Medlem af Inatsisartut Múte B. Egede, Inuit Ataqatigiit)

Imm./pkt.: 100
2. beh. FM 2017
Forslag til inatsisartutbeslutning om, at Naalakkersuisut pålægges at arbejde for, at der gennem en målrettet ansættelses strategi samt uddannelses- og efteruddannelsesindsats inden for 10 år skabes et rekrutteringsgrundlag, som vil gøre det muligt at besætte 60-70 % af alle chef- og souschefstillinger i Grønlands Selvstyre og i de nettostyrede virksomheder med kvalificerede dobbeltsprogede ansøgere.
(Medlem af Inatsisartut Peter Olsen, Inuit Ataqatigiit)

Imm./pkt.: 88
Ændringsforslag til 2. behandlingen fremsat af Demokraterne forkastet.
Forslag til Inatsisartutbeslutning om, at Naalakkerssuisut pålægges at ophæve Hjemmestyrets bekendtgørelse nr. 19 af 5. oktober 2006 om fastsættelse af sommertid.
(Medlem af Inatsisartut Per Rosing-Petersen, Løsgænger)