Dagsorden

19. mødedag, onsdag den 7. november 2012, kl. 00:00
Punktnummer / Behandlingsdatoer
Forslagstitler
Spørgetime i tidsrummet fra kl. 11:00 til 12:00. ( Jvf. § 37 stk. 5.)
(Formand for Naalakkersuisut samt medlem af Naalakkersuisut for Udenrigsanliggender Kuupik W. Kleist)

Imm./pkt.: 2
Redegørelse for dagsordenen.
(Formandskabet for Inatsisartut)

Imm./pkt.: 86
Forslag til Inatsisartutbeslutning om at Grønlands Selvstyre tilslutter sig Kongeriget Danmarks tiltrædelse af de Forenede Nationers (FN) Fødevare- og Landbrugsorganisations (FAO) aftale om havnestatsforanstaltninger, der skal forebygge, afværge og standse ulovligt, urapporteret og ureguleret fiskeri (IUU-fiskeri).
(Naalakkersuisog for Fiskeri, Fangst og Landbrug)

Imm./pkt.: 109
Forslag til Inatsisartutbeslutning om anordning om ikrafttræden for Grønland af lov nr. 1370 af 28. december 2011 om ændring af patentloven og forskellige andre love.
(Naalakkersuisoq for Erhverv og Råstoffer)

Imm./pkt.: 58
Ændringsforslag fra Naalakkersuisut vedtaget.
Forslag til Inatsisartutbeslutning om, at Naalakkersuisut pålægges senest til FM 2013 at udarbejde en beretning til Inatsisartut hvori status for de tiltag, der er igangsat under hovedkonto 30.10.45 Særlig indsats på børn og - ungeområdet beskrives og evalueres.
(Medlemmer af Inatsisartut Ruth Heilmann & Kristian Jeremiassen, Siumut)

Imm./pkt.: 72
Ændringsforslag fra Naalakkersuisut vedtaget.
Forslag til Inatsisartutbeslutning om at Naalakkersuisut pålægges at arbejde for at etablere en hospice for de der er på vej til at dø.
(Medlemmer af Inatsisartut, Siverth K. Heilmann og Knud Kristiansen, Atassut)

Imm./pkt.: 60
Ændringsforslag fra Naalakkersuisut vedtaget.
Forslag til Inatsisartutbeslutning om, at Naalakkersuisut pålægges at analysere behovet for etablering af et hospice i Grønland.
(Medlem af Inatsisartut Doris Jakobsen, Siumut)

Imm./pkt.: 139
Ændringsforslag fra Kultur-, Uddannelse-, Forskning- og Kirkeudvalget er vedtaget.
Forslag til Inatsisartutbeslutning om, at Naalakkersuisut pålægges at fremlægge en redegørelse om mulighederne for, at lærerne i folkeskolen tilbydes bedre efter- og videreuddannelsesforløb, som fremadrettet kan give dem bedre kompetencer og muligheder til at undervise på linjefagsniveau særligt i fagene matematik, engelsk, fysik/kemi og naturfag. Redegørelsen skal fremlægges for Inatsisartut på forårssamlingen 2013.
(Medlem af Inatsisartut Andreas Uldum, Demokraterne)

Imm./pkt.: 61
Ændringsforslag fra Naalakkersuisut vedtaget.
Forslag til Inatsisartutbeslutning om at Naalakkersuisut pålægges at arbejde for implementering af FN's konvention om rettigheder for personer med handicap samt at opgaven med at fremme, og overvåge gennemførelsen af konventionen varetages af Viden- og Rådgivningscenter for handicap (IPIS). Inatsisartut modtager en årlig beretning om udviklingen på området.
(Medlem af Inatsisartut Karl Lyberth, Siumut)

Imm./pkt.: 143
Forslag til inatsisartutbeslutning om at Naalakkersuisut pålægges at tage initiativ til en ændring af § 6, stk. 1, i Landstingsforordning om pædagogisk udviklende dagtilbud til børn og unge, således at kommunernes pligt til at sikre det fornødne antal dagtilbud til alle børn i førskolealderen præciseres, på en måde som sikrer, at ventetiden på en daginstitutionsplads ikke overstiger et nærmere fastsat antal måneder.
(Medlem af Inatsisartut Andreas Uldum, Demokraterne)

Imm./pkt.: 158
Forslag til Inatsisartutbeslutning om at Naalakkersuisut pålægges til FM2013 at udarbejde en redegørelse, der kortlægger hvor mange personer i den grønlandske arbejdsstyrke, der kan karakteriseres som ikke-nordisk arbejdskraft og i hvilke brancher, denne del af arbejdstyrken almindeligvis finder beskæftigelse. Redegørelsen skal ligeledes kortlægge de typiske arbejds- og ansættelsesforhold, der tilbydes denne gruppe på det grønlandske arbejdsmarked og om disse forhold i nogle tilfælde kan tendere til social dumping. Redegørelsen skal afsluttende indeholde anbefalinger til tiltag.
(Medlem af Inatsisartut Akitsinnguaq Olsen, Siumut)

Imm./pkt.: 101
Forslag til Inatsisartutbeslutning om tiltrædelse af FN's konvention om rettigheder for personer med handicap.
(Naalakkersuisoq for Familie, Kultur, Kirke og Ligestilling)