Dagsorden

28. mødedag, tirsdag den 27. november 2012, kl. 00:00
Punktnummer / Behandlingsdatoer
Forslagstitler
Imm./pkt.: 2
Redegørelse for dagsordenen.
(Formandskabet for Inatsisartut)

Imm./pkt.: 28
Forslag til: Inatsisartutlov nr. x af xx.xx 2012 om valg til kommunalbestyrelser, bygdebestyrelser og menighedsrepræsentationer.
(Medlem af Naalakkersuisut for Indenrigsanliggender, Natur og Miljø)

Imm./pkt.: 90
(FM2012/90)
Forslag til Inatsisartutbeslutning om at Naalakkersuisut pålægges, senest i forbindelse med EM2012, at fremsætte forslag til ændring af Landstingsforordning nr. 10 af 20. november 2006 om erhvervsfremme af fiskeri og fangst således, at der kun kan gives tilskud til køb af nybyggede erhvervsjoller, der er produceret i Grønland.
(Medlem af Inatsisartut Karl Lyberth, Siumut)

Imm./pkt.: 38
Forslag til Inatsisartutbeslutning om, at Naalakkersuisut pålægges i løbet af 2013 at udarbejde en analyse af, hvordan vi kan fremme Grønlands muligheder for at eksportere fangstdyr.
(Medlem af Inatsisartut Andreas Uldum, Demokraterne)

Imm./pkt.: 22
Forslag til Inatsisartutbeslutning om, at Naalakkersuisut pålægges at udarbejde en redegørelse, der belyser fordele og ulemper ved en fremtidig supplerende brug af Gross National Happiness (GNP), Environmentally Sustainable National Income (eSNI), Net Economic Welfare (NEW) eller Happy Planet Index (HPI) eller andre tilsvarende måleinstrumenter, frem for alene bruttonationalproduktet (BNP).
(Medlem af Inatsisartut Naaja Nathanielsen, Inuit Ataqatigiit)

Imm./pkt.: 143
Forslag til inatsisartutbeslutning om at Naalakkersuisut pålægges at tage initiativ til en ændring af § 6, stk. 1, i Landstingsforordning om pædagogisk udviklende dagtilbud til børn og unge, således at kommunernes pligt til at sikre det fornødne antal dagtilbud til alle børn i førskolealderen præciseres, på en måde som sikrer, at ventetiden på en daginstitutionsplads ikke overstiger et nærmere fastsat antal måneder.
(Medlem af Inatsisartut Andreas Uldum, Demokraterne)

Imm./pkt.: 158
Forslag til Inatsisartutbeslutning om at Naalakkersuisut pålægges til FM2013 at udarbejde en redegørelse, der kortlægger hvor mange personer i den grønlandske arbejdsstyrke, der kan karakteriseres som ikke-nordisk arbejdskraft og i hvilke brancher, denne del af arbejdstyrken almindeligvis finder beskæftigelse. Redegørelsen skal ligeledes kortlægge de typiske arbejds- og ansættelsesforhold, der tilbydes denne gruppe på det grønlandske arbejdsmarked og om disse forhold i nogle tilfælde kan tendere til social dumping. Redegørelsen skal afsluttende indeholde anbefalinger til tiltag.
(Medlem af Inatsisartut Akitsinnguaq Olsen, Siumut)

Imm./pkt.: 25
Forslag til Inatsisartutbeslutning om, at Naalakkersuisut pålægges at tage initiativ til udarbejdelse af et regelsæt til afløsning af Lov nr. 232 af 12. juni 1975 om svangerskabsafbrydelse, således at bestemmelserne om Abortankenævnets sammensætning kan ajourføres.
(Medlem af Inatsisartut Olga P. Berthelsen, Inuit Ataqatigiit)

Imm./pkt.: 167
Forslag til Inatsisartutbeslutning om at Naalakkersuisut pålægges at arbejde for oprettelse af en landsdækkende studenterrådgivning, som kan rådgive studerende i psykogiske og sociale spørgsmål med henblik på, at stadig flere studerende gennemfører et uddannelsesforløb.
(Medlem af Inatsisartut Kaali Olsen, Inuit Ataqatigiit)

Imm./pkt.: 101
Forslag til Inatsisartutbeslutning om tiltrædelse af FN's konvention om rettigheder for personer med handicap.
(Naalakkersuisoq for Familie, Kultur, Kirke og Ligestilling)

Imm./pkt.: 30
Forslag til Inatsisartutbeslutning om, at Naalakkersuisut fra 1. januar 2013 nedsætter en tværdepartemental arbejdsgruppe, der skal udarbejde en statusredegørelse for, i hvilket omfang Grønland har levet op til, kravene til Bæredygtig Udvikling, der er defineret i agenda 21, der blev vedtaget på FN's konference for miljø og udvikling, UNCED, i Rio de Janeiro i 1992 samt fremkomme med forslag til, hvordan vi fremadrettet kan fremme bæredygtig udvikling i Grønland.
(Medlem af Inatsisartut Andreas Uldum, Demokraterne)

Imm./pkt.: 55
Forslag til Inatsisartutbeslutning om, at Naalakkersuisut senest til FM 2013 pålægges at fremsætte et ændringsforslag til Landstingsforordning nr. 12 af 19. november 2007 om overtagelse af Hjemmestyrets og kommunernes udlejningsejen-domme som ejerlejlighed eller ejerbolig. Således at salgsprisen for en lejebolig, der ønskes overtaget ikke fastsættes på baggrund af markedsværdien men alene fastsættes på baggrund af en tekniskøkonomisk vurdering af boligens værdi.
(Medlemmer af Inatsisartut Kim Kielsen og Malik Berthelsen, Siumut)

Imm./pkt.: 180
Forslag til Inatsisartutbeslutning om at udsætte reetablering af området ved Kangilinnguit og nedsætte en arbejdsgruppe med henblik på at iværksætte en offentlig budrunde vedr. videreførelse af området.
(Medlemmer af Inatsisartut Doris Jakobsen og Kim Kielsen, Siumut)

Imm./pkt.: 16
Forslag til inatsisartutbeslutning om at Inatsisartut bemyndiger Lovudvalget til at udpege en ad hoc sætteombudsmand, til behandling af en sag, hvor både Ombudsmanden og Sætteombudsmanden for Inatsisartut har erklæret sig inhabile.
(Lovudvalget)

Imm./pkt.: 144
Forslag til forespørgselsdebat om, hvorledes vi kan sikre at vore børn og unge vokser op som selvstændige individer, der kan og vil være med til at udvikle samfundet til at være selvbårent og selvstændigt.
(Medlem af Inatsisartut Jørgen-Ole Nyboe Nielsen, Demokraterne)

Imm./pkt.: 76
Forslag til forespørgselsdebat om hvorvidt befolkningen frit skal have ret til at indsamle rubiner til eget brug, herunder til fremstilling af smykker og andet kunsthåndværk, der kan sælges lokalt eller eksporteres.
(Medlemmer af Inatsisartut, Siverth K. Heilmann og Knud Kristiansen, Atassut)

Imm./pkt.: 45
Forslag til forespørgselsdebat om sociale socialeydelser.
(Medlem af Inatsisartut Knud Fleischer, Kattusseqatigiit Partiiat)

Imm./pkt.: 5
Valg af medlemmer og suppleanter til råd og nævn.
(Formandskabet for Inatsisartut)