Dagsorden

5. mødedag, torsdag den 10. marts 2011, kl. 00:00
Punktnummer / Behandlingsdatoer
Forslagstitler
Imm./pkt.: 45
2.beh. EM2011/23
Forslag til Inatsisartut beslutning om, at Naalakkersuisut senest på FM2012 pålægges at fremsætte et lovforslag, således at der indføres en ejendomsavanceafgift på salg af boliger opført med 20/20/60-lån på 50 % af den del af salgsprisen, som ligger ud over det samlede offentlige og private udlån til boligen.
(Medlem af Inatsisartut Justus Hansen, Demokraterne)

Imm./pkt.: 55
Forslag til Inatsisartutbeslutning om, at Naalakkersuisut i perioden frem til FM 2012 pålægges at forfølge anbefalingerne fra midtvejsevalueringen af Landstingsforordning nr. 8 af 21. maj 2002 om folkeskolen med henblik på at gøre afgangseleverne fra folkeskolen mere uddannelsesparate og samtidig styrke folkeskolen.
(Medlem af Inatsisartut Knud Fleischer, Kattusseqatigiit Partiiat)

Imm./pkt.: 60
Forslag til Inatsisartutbeslutning om, at Naalakkersuisut pålægges senest til FM 2012 at fremlægge et forslag til ændring af lejeforordningen, således at boligklagenævnets kompetence udvides til også at omfatte private lejemål, herunder beboelsesværelser.
(Medlem af Inatsisartut Olga P. Berthelsen, Inuit Ataqatigiit)

Imm./pkt.: 46
Forslag til Inatsisartubeslutning om, at Naalakkersuisut senest på FM12 pålægges at fremsætte forslag til ændring af Inatsisartutlov nr. 17 af 17. november 2010 om planlægning og arealanvendelse, således at der tilvejebringes hjemmel til at kræve at den eller de, der søger en arealtildeling, skal vedlægge ansøgningen et færdigt projekt samt dokumentation for at egenfinansieringen kan tilvejebringes. Yderligere skal tildeling af arealet være betinget af, at ansøgeren har pligt til at bygge det ansøgte projekt inden for 2. år.
(Medlem af Inatsisartut Justus Hansen, Demokraterne)

Imm./pkt.: 95
Forslag til Inatsisartutbeslutning om, at Inatsisartut tilslutter sig Vestnordisk Råds rekommandation nr. 1/2010, rekommandationen lyder som følger:
Vestnordisk Råd opfordrer Færøernes Landsstyre, Grønlands Selvstyre og Islands Regering til at støtte op omkring forbedringer af forholdene for enlige forsørgere. Rådet opfordrer til, at regeringerne forøger sit samarbejde, blandt andet ved at udveksle idéer, viden og erfaringer og komme med forslag til, hvordan forholdene for familier med enlige forsørgere bedst forbedres. Som et første skridt opfordres de vestnordiske socialministre til, at afholde en konference, hvor ideer og vellykkede initiativer udveksles.
(Delegationsformand Josef Motzfeldt)