Dagsorden

22. mødedag, fredag den 10. november 2023, kl. 11:00
Punktnummer / Behandlingsdatoer
Forslagstitler
Imm./pkt.: 2
Redegørelse for dagsordenen.
Formandskabet for Inatsisartut

Forslag til Inatsisartutlov om ændring af landstingslov om ind- og udførsel af varer
(Præcisering af tidspunktet for afgiftspligtens indtræden, mulighed for privat indførsel af alkohol, adgang til fortoldning ved indrejse og ændring af reglerne om likvide midler)
Naalakkersuisoq for Finanser og Skatter

Forslag til Inatsisartutlov om ændring af landstingslov om indkomstskat
(Skattefrihed for arbejdsgiverbetalte rejser, ændringer i afskrivningsreglerne, forlænget frist for underskudfremførsel, lempelse af tynd kapitaliseringsreglen, indførsel af kildeskat på visse rentebetalinger til udlandet, nyt kapitel 3 b om selskaber uden fradragsret for udbytter, ophævelse af fradragsretten for visse udbytter, nedsættelse af udbytteskatten for visse udbytter og ophævelse af udbytteskatten for visse datterselskabsudbytter m.v.)
Naalakkersuisoq for Finanser og Skatter

Forslag til Inatsisartutlov om ændring af landstingslov om forvaltning af skatter
(Skattefritagelser for internationale organisationer, fordeling af skatter, bemyndigelse til Naalakkersuisut til at regulere indeholdelsespligtiges oplysningspligter og bortfald af renter m.v.)
Naalakkersuisoq for Finanser og Skatter

Imm./pkt.: 116
Ændringsforslag fremsat af Naalakkersuisut vedtaget


Imm./pkt.: 46
Forslag til Inatsisartutbeslutning om, at Naalakkersuisut pålægges at fremsætte et forslag til Inatsisartut-lov om filmvirksomhed. Inatsisartutloven skal senest fremsættes under EM2024.
Medlem af Inatsisartut Peter Olsen, Inuit Ataqatigiit

Imm./pkt.: 134
Forslag til Inatsisartutbeslutning om, at pålægge Naalakkersuisut at redegøre for mulighederne for ændring af selskabsloven ang. særskilt registrering af udenlandske selskaber, der driver turisme, fiskeri, byggeri og reklamevirksomhed i Grønland. Redegørelsen skal deles ud til Inatsisartut inden EM2024.
Inatsisartut medlem Aqqalu C. Jerimiassen, Atassut

Imm./pkt.: 132
Ændringsforslag fremsat af Naalakkersuisut vedtaget

Forslag til Inatsisartutbeslutning om, at Naalakkersuisut pålægges at udarbejde en redegørelse om, at drikkevandssøen i Ilulissat er fremtidssikret ift. problemer som følge af optøning af permafrost, og om at anlæggelse af Amittorsuaq-søen som drikkevandssø vil være et velegnet alternativ.
Medlem for Inatsisartut Aqqalu C. Jerimiassen, Atassut

Imm./pkt.: 112
Forslag til Inatsisartutbeslutning om, at Naalakkersuisut pålægges at fremsætte ændringsforslag til Inatsisartutlov nr. 17 af d. 27. november 2011, således at indførselsafgiften for emballage til og med 0,25 liter (afgiftsgruppe 034) og emballage over 0,25 liter (afgiftsgruppe 035), som anført af §1 stik. 1, nr. 6 litra a og litra b, fjernes.
Medlem af Inatsisartut Jens-Frederik Nielsen, Demokraatit

Imm./pkt.: 47
Ændringsforslag fremsat af Naalakkersuisut vedtaget

Forslag til Inatsisartutbeslutning om, at Naalakkersuisut pålægges til EM24 at fremlægge ændringsforslag til Inatsisartutlov nr. 5 af 19. november 2020 om orlov i forbindelse med graviditet, fødsel og adoption, således at medfaderen kan få orlov efter fødsel eller adoption, på lige fod med en medmor.
Medlem af Inatsisartut Peter Olsen, Inuit Ataqatigiit

Imm./pkt.: 40
Henvist til Anlægsudvalget

2. beh. FM2024
3. beh. FM2024
Forslag til Inatsisartutlov om ændring af Inatsisartutlov om lån til medbyggerhuse
(Kommunale lån til medbyggerhuse og lån og tilskud til vedligeholdelse og renovering af
medbyggerhuse mv.)
Naalakkersuisoq for Boliger og Infrastruktur

Imm./pkt.: 6
Fastsættelse af tidspunktet for Forårssamlingen 2024.
Formandskabet for Inatsisartut