Dagsorden

17. mødedag, onsdag den 16. maj 2012, kl. 00:00
Punktnummer / Behandlingsdatoer
Forslagstitler
Spørgetime i tidsrummet fra kl. 11:00 til 12:00.
( Jvf. § 37 stk. 5.)
()

Imm./pkt.: 2
Redegørelse for dagsordenen.
(Formandskabet for Inatsisartut)

Imm./pkt.: 85
Forslag til Inatsisartutbeslutning om at Naalakkersuisut pålægges om at gøre en tidlig indsats for at give kommende og nybagte forældre mulighed for behandling af deres misbrug af hash og alkohol under graviditet og under amning, således barnets sundhed under graviditet og det tidlige barndom kan sikres samt at der skal ske opfølgning efter endt behandling med henblik på vidensopbygning.
(Medlem af Inatsisartut Aleqa Hammond & Ruth Heilmann, Siumut)

Imm./pkt.: 122
Forslag til Inatsisartutbeslutning om, at Naalakkersuisut pålægges at sikre, at der for alle unge under 25 år indføres en beskæftigelsesgaranti og en garanti for et opkvalificerings- eller uddannelsestilbud.
(Medlemmer af Inatsisartut Akitsinnguaq Olsen og Kim kielsen, Siumut)

Imm./pkt.: 127
Forslag til Inatsisartutbeslutning om, at Naalakkersuisut senest på FM2013, pålægges at fremsætte forslag til ændring af relevant lovgivning på råstof- og skatteområdet, med henblik på at indføre en omsætningsbaseret royalty-model, der for fremtidige efterforsknings- og udnyttelsestilladelser sikrer Landskassen en indtægt baseret på mineselskabernes omsætning af mineraler udvundet i Grønland, samt fremsætte forslag om nedsættelse af selskabsskatten for de selskaber, der bliver omfattet af royalty-modellen.
(Siumuts medlemmer i Inatsisartut)

Imm./pkt.: 64
Finansudvalgets ændringsforslag forkastet.
Naalakkersuisut ændringsforslag vedtaget.
Forslag til Inatsisartutbeslutning om, at Naalakkersuisut i forbindelse med den igangværende revision af Budgetloven pålægges senest til EM2013 at fremsætte et forslag til ændring af Budgetloven jfr. de i forslagsbegrundelsen nedenfor anførte punkt 1-6.
(Medlem af Inatsisartut Andreas Uldum, Demokraterne)

Imm./pkt.: 60
Forslag til Inatsisartutbeslutning om at Naalakkersuisut pålægges at fremsætte et forslag til ændring af § 2 i Landstingslov nr. 20 af 30. oktober 1992 om havne- og krydstogtpassagerafgift, således at færre fartøjer fritages for afgiftspligt samt i denne forbindelse revurdere størrelsen på de aktuelle afgifter.
(Medlem af Inatsisartut Naaja Nathanielsen, Inuit Ataqatigiit)

Imm./pkt.: 36
Forslag til Inatsisartutbeslutning om Grønlands Selvstyres udtalelse til delvis ikraftsættelse for Grønland af § 1 i lov nr. 613 af 14. juni 2011 om ændring af lov om pas til danske statsborgere m.v. og udlændingeloven (Fingeraftryk i pas m.v.)
(Medlem af Naalakkersuisut for Indenrigsanliggender, Natur og Miljø)

Imm./pkt.: 114
Forslag til forespørgsdebat om hvordan en opfølgning kan være til den af statsaut. revisionsselskab Deloitte i 2011 fremlagte rapport om analyse og evaluering af døgnindstitutionsområdet.
(Medlem af Inatsisartut Jane Petersen og Debora Kleist, Inuit Ataqatigiit)

Imm./pkt.: 117
Punkterne 131 og 117 1. beh. i sammenhæng.
Forslag til forespørgselsdebat om taksterne i de kommunale børneinstitutioner og dagplejeordninger.
(Medlem af Inatsisartut Isak Hammond, Inuit Ataqatigiit)

Imm./pkt.: 131
Punkterne 131 og 117 1. beh. i sammenhæng.
Forslag til forespørgselsdebat om hvilket initiativ man kan gøre for at udligne den store forskel på forældrenes betaling daginstitutioner, alt efter hvor man bor.
(Medlem af Inatsisartut Karl Lyberth, Siumut)

Imm./pkt.: 23
(EM2011/137)
Forslag til forespørgselsdebat om værnepligt for unge grønlændere.
(Medlem af Inatsisartut Justus Hansen, Demokraterne)

Imm./pkt.: 27
(EM2011/122)
Forslag til Forespørgselsdebat om hvilke initiativplaner der skal tages for at bringe det forældede alderdomshjem over hele landet op på en tilstand der svarer til nutidige krav.
(Medlem af Inatsisartut Ruth Heilmann Siumut)

Imm./pkt.: 37
Kræftredegørelsen 2011.
(Naalakkersuisoq for Sundhed)