Familieudvalgets pressemeddelelse vedrørende særlige plejehjem for voksne med psykiske lidelser.

13.04.2007

Der skal igangsættes en særlig indsats for den store klientgruppe, der ikke bør være anbragt på landets plejehjem. Målet er etablering af særlige plejehjem for voksne med psykiske lidelser.

 

Dette er hovedbudskabet og anbefalingen fra et enigt Familieudvalg til det samlede Landsting i forbindelse med Familieudvalgets behandling af et beslutningsforslag  herom - FM2007/8.

 

Landstinget og Familieudvalget har i løbet af de senere år behandlet flere forslag fra partierne i Landstinget, der alle har sat fokus på de mange uholdbare anbringelser på landets plejehjem, der primært er forbeholdt alderspensionister.

 

I slutningen af marts 2007 modtag Familieudvalget omsider en længe efterspurgt redegørelse fra Landsstyret, der skulle afdække behovet for særlige plejehjem for voksne med psykiske lidelser.

 

Redegørelsen viser, at mindst 69 personer er uhensigtsmæssigt anbragt på landets plejehjem.

 

I Familieudvalgets betænkning til forslaget anføres blandt andet:

 

Redegørelse bekræfter til fulde forslagets relevans og aktualitet. Det fremlagte behov for etablering af psykiatriske plejehjem er i en grønlandsk sammenhæng betydeligt, og behovet kan meget vel vise sig at være stigende.

 

Familieudvalget er af hensyn til alle involverede parter meget opmærksom på belastningerne ved de eksisterende fejlplaceringer, og Familieudvalget må fastholde behovet for, at der etableres særlige plejehjem for voksne borgere med psykiske lidelser. 

 

For yderligere information ¿ kontakt Familieudvalgets medlemmer:

 

Landstingsmedlem Olga P. Berthelsen, Formand, på telefon: 34 62 62/55 33 68

Landstingsmedlem Emilie Olsen; Næstformand, på telefon: 34 62 58

Landstingsmedlem Agnethe Davidsen på telefon: 34 62 24

Landstingsmedlem Ruth Heilmann på telefon: 34 62 30

Landstingsmedlem Astrid Fleischer Rex på telefon: 34 62 44