Kommentar fra Palle Christiansen på vegne af Demokraternes Landstingsgruppe

09.05.2006

Kommentar til angreb fra et såkaldt Formandskab 

 

Landstingets Formandskab bør fungere som et Formandskab for hele Landstinget. Sådan er det bare ikke i øjeblikkets Grønland.

 

Formandskabet danser 100 procent efter koalitionspartiernes pibe, og det er det, som Demokraternes formand Per Berthelsen har valgt at kritisere. En kritik, der tydeligvis er taget ilde op i de tre koalitionspartier.

 

Anderledes kan man vel ikke tolke den pressemeddelelse som 1. næstformand Agathe Fontain udsendte på vegne af Landstingets Formandskab den 8. maj 2006. En pressemeddelelse, der utvetydigt bekræfter, at Per Berthelsen har ret i sin kritik af Landstingets Formandskab.

 

Pressemeddelelsen bekendtgør, at den er udsendt på vegne af Landstingets Formandskab. Intet kunne være mere forkert. Pressemeddelelsen er helt tydeligt udsendt på vegne af koalitionspartierne Siumut, IA og Atassut. Hvis den var udsendt på vegne af Landstingets Formandskab, så var den blevet behandlet på et møde i Formandskabet. Et møde, hvor samtlige repræsenterede partier ville have været til stede. Et sådan møde er ikke blevet afholdt. Tværtimod var det intet møde i Landstingets Formandskab den 8. maj, og dermed er det ikke hele Formandskabet, der er blevet orienteret om hverken indhold eller udsendelse af pressemeddelelsen.

 

Demokraterne finder det en smule usmageligt, at Siumut, IA og Atassut bruger institutionen Landstingets Formandskab til at komme med et hårdt angreb på Demokraternes Formand. Hvis partierne ønsker at angribe Per Berthelsen skal de være velkomne, men så gør det dog som selvstændige partier eller under betegnelsen Nordlyskoalitionen.

 

Det er ingen hemmelighed, at Demokraterne og de øvrige repræsentanter i Formandskabet har et anstrengt forhold lige i øjeblikket. Faktisk er det sådan, at de sidste par ugers begivenheder har betydet, at Demokraternes tillid til, at Landstingets Formandskab er sig sin opgave voksen kan ligge på et meget lille sted.

 

På den baggrund kræver Demokraterne, at Landstingets Forretningsorden snarest bliver opdateret og gjort tidssvarende.

 

 

På vegne af Demokraternes Landstingsgruppe,

 

Med venlig hilsen

Palle Christiansen

Gruppeformand