Landstingets deltagelse i Nordisk Råds 59. Session 29/10 - 2/11-07 i Oslo

02.11.2007

Arrangementer med substans under Sessionen.

 

Mulighed for mere nordisk samarbejde

 

 

Nordisk Råds 59. Session gennemføres i det norske parlament - Stortinget - hvor Augusta Salling har indtaget sin plads blandt rådets 87 medlemmer fra henholdsvis Norge, Danmark, Sverige, Finland, Island og de selvstyrende områder Åland, Færøerne og Grønland.

 

Landstingsmedlem Augusta Salling overværede på førstedagen af Sessionen diskussionerne under det indledende topmøde mellem de nordiske regerings- og oppositionsledere om nordens svar på klimaforandringerne.

 

Augusta Salling tog på andendagen af Sessionen selv del i debatten. Augusta Sallings indlæg er vedlagt som bilag til denne pressemeddelelse.

 

Sagerne til behandling på dette års Session er mange, og de deltagende er nødt til at prioritere deres indsats og taletid.    

 

Klima, klimaforandring og deres konsekvenser er virkelighedsnære emner i en grønlandsk sammenhæng, så Grønland har stor interesse i, hvorledes de nordiske lande bedst muligt kan yde en stærk og samlet miljøindsats, og dermed gå sammen i en fælles front mod klimaændringerne.

 

Udover deltagelse i fællesmøder og partipolitiske møder har Augusta Salling deltaget i sit første møde i Miljø- og Naturressourceudvalget, hvor hun er blevet medlem.

 

Under Miljø- og Naturressourceudvalgets møde var repræsentanter fra Albertslund kommune inviteret. Dette som vindere af Nordisk Råds Natur- og Miljøpris.

Repræsentanterne kunne informere om miljøpolitik i øjenhøjde ved at fortælle om, hvorledes hver eneste af kommunens 87 institutioner integrererer miljø i børnenes hverdag uden at det glemmes, at det er de voksne, der har ansvaret for miljøet.  

 

Dennæst var der traditionen tro indkaldt til delegationsmøde i Den Danske Delegation, hvor Grønland og Færøerne begge er repræsenteret med hver 2 medlemmer.  

 

For yderligere information ¿ kontakt landstingsmedlem Augusta Salling, mobil (00299) 55 03 10.