Landstingets Finansudvalg på orienteringsrejse til Upernavik Kommune

07.06.2006

Landstingets Finansudvalgs orienteringsrejse til Upernavik Kommune onsdag den 7. juni - lørdag den 10. juni 2006

 

Landstingets Finansudvalg aflægger besøg i Upernavik by og i bygderne Innarsuit og Tasiusaaq i ovennævnte periode.

 

Finansudvalget lægger stor vægt på, at holde sig informeret om væsentlige forhold i byer og bygder og forventer indenfor valgperioden at aflægge besøg i alle kommuner. Udvalget finder, at det har stor betydning for Landstingets arbejde, at Finansudvalgets informationsniveau er så højt som muligt.

 

Finansudvalget gennemfører orienteringsrejser for ved drøftelser med politikere, embedsmænd og erhvervsliv at danne sig et indtryk af de aktuelle politiske og samfundsøkonomiske forhold på en række aktuelle områder.

 

Det skal bemærkes, at Finansudvalget i møder med repræsentanter for kommunerne og bygdebestyrelser ikke kan forhandle konkrete sager, da dette er Landsstyrets kompetenceområde. Men Finansudvalget er meget interesseret i at lytte til og drøfte sager og forhold, som findes aktuelle og væsentlige for kommunerne, således at Udvalget på denne måde får større generelt indblik i de problemer og behov, der er aktuelle i kommunerne.

 

I visse tilfælde går Finansudvalget videre med emner og anmoder Landsstyret om redegørelser herom.

Udvalget vil under opholdet holde møde med kommunens økonomiudvalg- og vil også benytte lejligheden til virksomhedsbesøg og besøg på hjemmestyreinstit utioner. Der forventes også aflagt besøg i et repræsentativt udsnit af kommunens bygder, såfremt dette er muligt indenfor tidsrammen.

 

Følgende medlemmer deltager i rejsen

Landstingsmedlem Ellen Christoffersen, formand

Landstingsmedlem Tommy Marø, næstformand

Landstingsmedlem Lene Knüppel

Landstingsmedlem Johan Lund Olsen

 

Udover Finansudvalgets medlemmer deltager udvalgets sekretær, Nikolai Sten Christensen, samt ass. sekretær Sakarias Amondsen og tolk Naja Rosing Joelsen.