Nersornaat i sølv til Johan Motzfeldt

15.04.2006

Tale holdt af Landstingsformanden Jonathan Motzfeldt ved overdragelsen

 

Kære Johan Motzfeldt

 

Det er en stor glæde at byde dig og dine gæster velkommen her til overrækkelsen af Grønlands Hjemmestyres hædersbevisning, fortjenstmedaljen Nersornaat i sølv. Denne sjældne hædersbevisning tilkommer dig, Johan Motzfeldt, for et langt og engageret virke til gavn for vort land.

 

Dine fortjenester er mange, og dit engagement er vidt favnende. En udtømmende opregning skal ikke ske ved denne lejlighed, dog kan nævnes et langt arbejdsliv i handelens tjeneste samt et aldrig svigtende engagement i det grønlandske samfund. Jeg må dog nævne udvalgte områder, hvor du som forbillede og foregangsmand har haft særlig betydning for vort land.

 

Du blev som 15 årig lærling i Kongelige Grønlandske Handel. Det var den 17. juni 1955 i Qassimiut, hvor du har været ansat som handelsassistent og senere som stedfortræder for handelsforvalteren samme sted.

 

I 1971 kom du til Qeqertarsuaq for at bestride stillingen som handelsforvalter der. Siden hen har du været handelsforvalter i Qassimiut, Niaqornaarsuk og Attu. De sidste 15 år af dit lange virke inden for erhvervslivet tilbragte du i Attu som bygdekøbmand. Du sluttede som bygdekøbmand den 31. december 2003. Det må have været dejligt at afslutte sit 48½ årige arbejdsliv med fest og fyrværkeri.

 

Du har været kendt alle de steder, hvor du har arbejdet. Du har været respekteret og du har aftjent din tid i samfundets tjeneste med stor flid.

 

Må den tak man fra Formandskabet ønsker at sige dig, Johan Motzfeldt, være symboliseret ved denne fortjenstmedalje, Nersornaat i sølv. Det er med stor glæde og stolthed jeg nu på vegne af Grønlands Hjemmestyre overrækker dig fortjenstmedaljen.

 

Hjertelig tak og tillykke.