NYHEDER FRA Landstingets Fiskeri- Fangst og Landbrugsudvalg

01.03.2007

Landstingets Fiskeri- Fangst og Landbrugsudvalg har i ovennævnte periode foretaget en udvalgsrejse til Qaqortoq, Narsaq og Narsarsuaq. Udvalget har tillige besøgt flere fåreholdersteder for at få en praktisk funderet indsigt i hvilke livsbetingelser, det grønlandske landbrug arbejder under i dag. Repræsentanter fra SPS og  Konsulent-tjenesten for Landbrug, fulgtes med udvalget under rejsen med henblik på at kunne give udvalget en grundig orientering om de lokaliteter det besøgte i forbindelse med udvalgsrejsen. Udvalgsrejsen har ligeledes udspring i at Landstinget til forårs-samlingen skal drøfte Landsstyrets landbrugspolitiske redegørelse Udvalget ønskede derfor at besøge landbrugsområdet i Sydgrønland.

 

Det er Udvalgets umiddelbare opfattelse, at det grønlandske landbrug i dag er udfordret af et investeringsefterslæb i bygninger og andet materiel. Dette investeringsefterslæb er efter udvalgets vurdering en strukturel barriere for erhvervets udviklingsmuligheder.

 

Det ligger Udvalget på sinde, at det grønlandske landbrugserhverv også i fremtiden sikres rammebetingelse hvorunder det kan videreudvikle sig.  Dette også set i lyset af ambitionen om at fremme en højere grad af selvforsyning af grønlandske fødevarer og derved på sigt at nedbringe afhængigheden af importerede fødevarer.  Udvalget ser en sammenhæng i mellem de rammebetingelser det grønlandske landbrug drives under og de langsigtede muligheder for at  øge graden af selvforsyning.

 

Med venlig hilsen,

Ane Hansen

Udvalgsformand

 

Yderligere oplysninger:

Aneh@ia.gh.gl

Mobil 53 61 58