Overrækkelse af Nersornaat i sølv d. 1. april 2006

03.04.2006

Ville Siegstad modtager fortjenstmedaljen Nersornaat i sølv for en lang, engageret og forbilledlig indsats indenfor hundeslædekørsel. Han er en af de største indenfor hundeslædekørsel i nyere tid, og har

derfor en uovertruffen status i den del af kulturarven. Ville Siegstad er med sin utrolige energi og virkelyst et forbillede, og har en stor del af æren for at interessen for og udøvelsen af hundeslædekørsel har været voksende.

 

Han tog førerrollen allerede tilbage i 1989, da Avannaata Qimussersua  blev etableret. Ville Siegstad vandt som den eneste førstepræmien i samtlige kommuner, og har også de fleste af årene kvalificeret sig i de kommunale finalekørsler.

 

Ville Siegstad har også i mange år deltaget i foreningsarbejdet indenfor sporten. Kalaallit Nunaanni Qimussertartut Kattuffiat har således udnævnt Ville Siegstad som æresmedlem, for hans store indsats for bevarelsen af den del af kulturarven.

 

1. Næstformand Agathe Fontain overrakte på vegne af Grønlands Hjemmestyre fortjenstmedaljen Grønlands Hjemmestyres Nersornaat i sølv til Ville Siegstad i Sisimiut d. 1. april 2006.