Dagsorden

26. mødedag, mandag den 14. november 2011, kl. 00:00
Punktnummer / Behandlingsdatoer
Forslagstitler
Imm./pkt.: 2
Redegørelse for dagsordenen.
(Formandskabet for Inatsisartut)

Imm./pkt.: 110
Forslag til: Inatsisartutlov nr. xx. af xx. xx 2011 om ændring af landstingslov om afgift på rejer.
(Medlem af Naalakkersuisut for Finanser)

Imm./pkt.: 93
Forslag til Inatsisartutbeslutning om at Naalakkersuisut pålægges at opføre 2 nye ældre-egnede boenheder, med plads til i alt 8 beboere, til institutionen Najugaqarfik Elisibannguaq. Opførelsen af lokalerne skal være påbegyndt inden efterårssamlingen 2013.
(Medlem af Inatsisartut Knud Kristiansen og Siverth K. Heilmann, Atassut)

Imm./pkt.: 94
Forslag til Inatsisartutbeslutning om at Naalakkersuisut pålægges at hæve lånesatserne for henholdsvis studielån og engangslån for de studerende på de videregående uddannelser og, at studielånet, der udbetales hvert semester, laves om til månedlige studielån.
(Medlem af Inatsisartut Knud Kristiansen og Siverth K. Heilmann, Atassut)

Imm./pkt.: 133
Forslag til Inatsisartutbeslutning om, at Naalakkersuisut skal fremsætte for-slag, der skal tydeliggøre forholdene omkring tilsynet med anbragte børn i familiepleje, herunder sikre, at der udarbejdes handleplaner for de anbragte børn.
(Medlem af Inatsisartut Astrid Fleischer Rex, Demokraterne)

Imm./pkt.: 95
Forslag til Inatsisartutbeslutning om at Naalakkersuisut pålægges at ændre bekendtgørelse nr. 8 af 2. marts 2009 om beskyttelse og fangst af fugle in-den efterårssamlingen 2013, således at jagttiderne for Polarlomvie i området fra Qeqqata kommunias nordlige grænse til forvaltningsområdet Qaanaaqs nordlige grænse samt Østkysten ændres til at begynde den 15. august og slutte den 28./29. februar.
(Medlem af Inatsisartut Knud Kristiansen og Siverth K. Heilmann, Atassut)

Imm./pkt.: 131
Forslag til Inatsisartutbeslutning om, at Naalakkersuisut pålægges, at udarbejde en national handlingsplan til at afhjælpe ordblindhed og læse/skrivesvaghed blandt unge og voksne.
(Medlem af Inatsisartut Andreas Uldum, Demokraatit)

Imm./pkt.: 121
Forslag til Inatsisartutbeslutning om at Naalakkersuisut pålægges at give de servicekontrakter for flytrafikken, som Selvstyret sender i udbud i 2012 for de eksisterende servicekontraktområder en løbetid på 10 år.
(Medlem af Inatsisartut Knud Kristiansen og Siverth K. Heilmann, Atassut)

Imm./pkt.: 118
Forslag til Inatsisartutbeslutning om at Naalakkersuisut pålægges inden forårssamlingen 2012 at tage initiativ til en ændring af Inatsisartut lov om orlov og dagpenge ved graviditet, barsel og adoption, således at private arbejdsgivere, som betaler løn under barsels- og forældreorlov, er berettiget til refusion heraf, dog højest med et beløb svarende til de barselsdagpenge, som lønmodtageren eller ville have ret til at modtage fra kommunen.
(Medlem af Inatsisartut Knud Kristiansen og Siverth K. Heilmann, Atassut)

Imm./pkt.: 132
Forslag til Inatsisartutbeslutning om, at Naalakkersuisut pålægges at tage kontakt til Rigsmyndighederne med henblik på at få ændret den gældende bekendtgørelse om køretøjers indretning og udstyr i Grønland, således at politimesteren får mulighed for ved dispensation at forlænge den periode, hvor kørsel med pigdæk er tilladt, med virkning for hele landet eller for bestemte lokaliteter, når hensynet til trafiksikkerheden tilsiger dette.
(Medlem af Inatsisartut Andreas Uldum, Demokraterne)

Imm./pkt.: 58
Forslag til Inatsisartutbeslutning om at Naalakkersuisut pålægges at udarbejde en analyse, der skal redegøre for gældende vilkår på undervisningsområdet for elever med behov der rækker ud over hvad den almindelige folkeskole kan tilbyde. Analysen skal beskrive hvor mange elever der i dag har behov for specialskoleophold, hvordan eleverne fordeler sig aldersmæssigt, hvor de er bosat (hjemkommune) og hvilke typer handicaps der er tale om. Derudover skal analysen beskrives hvor mange af disse elever der er anbragt udenfor hjemmet af sociale årsager og om de er anbragt i familiepleje eller på døgninstitution. Endeligt bør analysen fremkomme med et estimat over hvor stor en tilgang der forventes i det kommende årti af elever med behov der rækker ud over hvad den almindelige folkeskole kan tilbyde.
(Medlem af Inatsisartut Debora Kleist, Inuit Ataqatigiit)

Imm./pkt.: 37
1. beh. 16/3-2011
(FM 2011/96)
Forslag til Inatsisartutbeslutning om, at Inatsisartut tilslutter sig Vestnordisk Råds rekommandation nr. 2/2010, rekommandationen lyder som følger:
Vestnordisk Råd opfordrer regeringerne i Island, Færøerne og Grønland til at søge midler på finanslovene og at give sin støtte til oprettelsen af "Center for vestnordisk historie og samfund"
(Delegationsformand Josef Motzfeldt)

Imm./pkt.: 69
Forslag til: Inatsisartutlov om ændring af landstingslov om indførselsafgifter.
(Medlem af Naalakkersuisut for Finanser)

Imm./pkt.: 82
Forslag til forespørgselsdebat om hvorvidt nul-tolerancen overfor udvindingen af radioaktive grundstoffer som biprodukt bør ophæves og at Selvstyret i forlængelse heraf opretter et Selvstyreejet selskab, der skal håndtere og videreformidle salg af radioaktive grundstoffer, der udvindes som biprodukt ved minedrift.
(Medlem af Inatsisartut Akitsinnguaq Olsen, Siumut)

Imm./pkt.: 85
Forslag til forespørgselsdebat om hvordan man bedst muligt kan sikre gode kurser og informationskampagner til forældre til børn med skjulte sygdomme som ADHD således de får større indsigt og mulighed for at tilpasse deres liv således at barnet får det bedst tænkelige opvækstvilkår.
(Medlem af Inatsisartut Karl Lyberth, Siumut) )