Dagsorden

onsdag den 31. October 2018, kl. 10:00
Punktnummer / Behandlingsdatoer
Forslagstitler
Imm./pkt.: 2
Redegørelse for dagsordenen.
Formandskabet for Inatsisartut

Forslag til: Inatsisartutlov nr. xx af xx. xxx 2018 om ændring af Inatsisartutlov om børnetilskud.
(Ny beregningsmodel, aktuel indkomst erstatter skattepligtig indkomst og regulering af børnetilskud med satstilpasningsprocenten)
Naalakkersuisoq for Sundhed, Sociale Anliggender og Justitsområdet

Forslag til Inatsisartutbeslutning om at Naalakkersuisut pålægges senest til EM/2019, at fremlægge et forslag om oprettelse af en fond, til forskning i, evaluering af, forebyggelse af, samt undersøgelser af sociale problemer i Grønland. Fondens formål skal være særligt målrettet udsatte børn og unge – eller børn og unge i risiko for at blive udsatte, og disses pårørende. Fokus bør særligt lægges på undersøgelse af,- og forskning i; tidlige indsatser, økonomiske incitamenter for tidlige og straks-indsatser, samt tilpasning af programmer, behandlingstilbud og andre indsatser indenfor det sociale område.
Medlem af Inatsisartut Tillie Martinussen, Sarbejdspartiet

Imm./pkt.: 106
Ændringsforslag 2. beh. fremsat af Familie- og Sundhedsudvalget vedtaget.
Forslag til Inatsisartutbeslutning om, at Naalakkersuisut pålægges at fremsætte forslag til ændring af gældende regler om forældreorloven, således at orlovsperioden bliver forlænget med 4 uger. Ændringen skal træde i kraft den 1. juli. 2019.
Medlem af Inatsisartut Randi Vestergaard Evaldsen, Demokraterne

Forslag til Inatsisartutbeslutning om, at Naalakkersuisut senest til EM2019 pålægges at udarbejde en national handlingsplan målrettet mod at nedbringe omsorgssvigt af børn og unge.
Inuit Ataqatigiits inatsisartutgruppe