Dagsorden

25. mødedag, fredag den 20. november 2009, kl. 00:00
Punktnummer / Behandlingsdatoer
Forslagstitler
Imm./pkt.: 12
Forslag til: Inatsisartutlov nr. xx af xx 20xx om Ombudsmanden for Inatsisartut.
(Formandskabet for Inatsisartut)

Imm./pkt.: 46
Beslutningsforslag om at Naalakkersuisut pålægges at tage initiativ til at oprette en certificeret turismeuddannelse, der i sit uddannelsesmæssige sigte også tilbyder muligheder for opkvalificering via kurser af turismeoperatører, herunder outfittere, slædekuske og lign.
(Medlem af Inatsisartut Aleqa Hammond, Siumut)

Imm./pkt.: 48
Beslutningsforslag om at Naalakkersuisut pålægges at oprette kulturerhvervet som den fjerde bærende økonomiske søjle i erhvervspolitikken.
(Medlem af Inatsisartut Aleqa Hammond, Siumut)

Imm./pkt.: 52
Beslutningsforslag om, at Naalakkersuisut pålægges at tage initiativer til at udvide ESU- ordningen for fåreholdere, således at bygder og virksomheder kan ydes finansiering til at etablere vedvarende energikilder, herunder vandkraft, vindmøller samt solcelleanlæg.
(Siumutgruppen i Inatsisartut)

Imm./pkt.: 137
Beslutningsforslag om at Naalakkersuisut pålægges at fremsætte forslag til en psykologlov, der indeholder regler vedrørende titelbeskyttelse, opnåelse af autorisation, og psykologers rettigheder og pligter. Lovforslaget skal ligeledes indeholde regler om, hvilken myndighed der kan udstede autorisation samt om tilsynsmyndighed og idømmelse af foranstaltninger i medfør af kriminalloven.
(Medlem af Inatsisartut Naaja H. Nathanielsen, Inuit Ataqatigiit)

Imm./pkt.: 22
Forslag til forespørgselsdebat: Hvilke tiltag skal der til for at bryde den negative sociale arv, således at eventuelle mønsterbrydere hjælpes til at tage skridtet fra deres sociale arv til et bedre liv?
(Medlem af Inatsisartut Niels Thomsen, Demokraatit)

Imm./pkt.: 132
Naalakkersuisuts redegørelse om udvikling af oplevelseserhvervet.
(Medlem af Naalakkersuisut for Erhverv og Råstoffer)

Imm./pkt.: 73
Spørgsmål til Naalakkersuisut: Hvornår fremkommer Naalakkersuisut med et forslag til byggelov i Grønland?
(ATASSUTs medlemmer af Inatsisartut: Finn Karlsen, Siverth K. Heilmann, Knud Kristiansen)

Imm./pkt.: 136
Spørgsmål til Naalakkersuisut: I dag er det langt overvejende kvinder der uddanner sig og dette vil på sigt skabe en skævhed på arbejdsmarkedet og i forholdet mellem mænd og kvinder generelt. Hvorledes vil Naalakkersuisut sikre at kønsbalancen på landets uddannelses-institutioner bliver mere ligeligt fordelt?
(Medlem af Inatsisartut Naaja H. Nathanielsen, Inuit Ataqatigiit)

Imm./pkt.: 75
Spørgsmål til Naalakkersuisut: Har Naalakkersuisut planer om at arbejde for at ændre kvoteåret for fangst af hvid- og narhvaler?
(ATASSUTs medlemmer af Inatsisartut: Finn Karlsen, Siverth K. Heilmann, Knud Kristiansen)

Imm./pkt.: 76
Spørgsmål til Naalakkersuisut: Hvad agter Naalakkersuisut på lang sigt at foretage sig for at sikre indhandlingssteder for torsk, krabber og stenbiderrogn på kysten?
(Medlem af Inatsisartut Jakob Skade, Kattusseqatigiit Partiiat)

Imm./pkt.: 147
Spørgsmål til Naalakkersuisut:
. I forbindelse med udvælgelse af fremtidige beboere til Tuapannguit har man da haft de borgere der har været på Nuuk bys boligventeliste i årtier i tankerne som mulige aftagere af boligerne?
. Hvis de har været blandt dem der havde muligheden for at få tildelt en bo-lig i Tuapannguit dog uden at få tildelt bolig, hvilke kriterier gjorde, at de ikke fik tildelt en bolig?
. Hvis de ikke har været iblandt dem der kunne få tildelt bolig, hvorledes vil man begrunde dette?
(Medlem af Inatsisartut Doris Jakobsen, Siumut)