Dagsorden

10. mødedag, tirsdag den 3. May 2022, kl. 11:00
Punktnummer / Behandlingsdatoer
Forslagstitler
Imm./pkt.: 2
Redegørelse for dagsordenen.
Formandskabet for Inatsisartut

Imm./pkt.: 28
Afstemning om ændringsforslag til 2. beh. fremsat af Naalakkersuisut vedtaget
Beslutningsforslag om, at Naalakkersuisut ændrer bekendtgørelse nr. 2 af 24. januar 2005, om ydelser ved undersøgelser og behandling udenfor patientens hjemsted, § 9 til at to personer kan være rejseledsagere for børn under 6 år.
Medlem af Inatsisartut Agathe Fontain, Inuit Ataqatigiit

Imm./pkt.: 43
Afstemning om ændringsforslag til 2. beh fremsat af Finans- og Skatteudvalget
Forslag til Inatsisartutbeslutning om, at Naalakkersuisut pålægges at undersøge muligheden for, at indføre ordninger for bygder og yderdistrikter inspireret af norske regler for Finnmarken, herunder skattefradrag, lavere landsskat, fordelagtige muligheder for afvikling af studielån mv. Undersøgelsen skal beskrive, hvorledes sådanne ordninger kan implementeres samt de forventede økonomiske og administrative konsekvenser for det offentlige, erhvervslivet og borgerne. Resultatet af undersøgelsen skal omdeles til Inatsisartut senest til FM2023.
Siumuts Inatsisartut Gruppe

Imm./pkt.: 51
2. Beh. EM 2022
Forslag til Inatsisartutbeslutning om, at Naalakkersuisut fremsætter en redegørelse om lægemangelen samt personalemangelen i afsidesliggende sundhedscentre, som uddeles inden FM2023.
Naleraq Inatsisartut gruppe

Imm./pkt.: 37
Forslag til Inatsisartutbeslutning om at Naalakkersuisut pålægges at rette henvendelse til den danske regering om, at der hurtigst muligt oprettes en politistation i Kangaatsiaq.
Medlem af Inatsisartut Hans Aronsen, Inuit Ataqatigiit

Imm./pkt.: 5
Valg af medlemmer og suppleanter til råd og nævn. (Lukket møde)
Formandskabet for Inatsisartut