Dagsorden

12. mødedag, onsdag den 10. May 2023, kl. 10:00
Punktnummer / Behandlingsdatoer
Forslagstitler
Imm./pkt.: 2
Redegørelse for dagsordenen.
Formandskabet for Inatsisartut

Imm./pkt.: 63
Forslag til Inatsisartutbeslutning om, at Naalakkersuisut pålægges at fremsætte en Inatsisartutlov om ændring af Inatsisartutlov om støtte til personer med handicap, hvorved det skal fremgå af § 8 at forældre, værger og familie selvstændigt skal have ret til hjælp. Inatsisartutlovforslaget skal senest afleveres til FM2024.
Medlem af Inatsisartut Agathe Fontain, Inuit Ataqatigiit

Imm./pkt.: 102
2. beh. Udsat til EM2023

Henvist til Erhvervs- og Råstofsudvalget
Forslag til Inatsisartutbeslutning om, at Naalakkersuisut pålægges at indarbejde en procedure, der sikrer tilstrækkelig indhentning af kontaktoplysninger i forbindelse med ansattes fratræden, således at udbetaling af feriepenge kan ske i henhold til ferieloven.
Medlem af Inatsisartut Doris J. Jensen, Siumut

Imm./pkt.: 123
Forslag til Inatsisartutbeslutning om, at Naalakkersuisut pålægges at arbejde for at flere personer med psykiske sygdomme og lidelser gennemfører igangsatte uddannelser. Dette skal bl.a. gøres ved at personerne gives videre mulighed for fravær og for at gennemføre uddannelsesforløbet over længere end normeret tid.
Medlem af Inatsisartut Paneeraq Olsen, Naleraq

Imm./pkt.: 161
Forslag til Inatsisartut beslutning om, at pålægge Naalakkersuisut inden EM2024 fremsætter et lovforslag om sikkerhedsafgift for de krydstogtsskibspassagerer der kommer i land. Sikkerhedsafgiftens formål er at de mange turister der ankommer med krydstogtsskibe og kommer i land skal registreres på samme måde som dem der ankommer med fly, samt at det vil gavne Grønlands økonomi.
Inatsisartut medlem Aqqalu C. Jerimiassen, Atassut