Dagsorden

24. mødedag, onsdag den 31. May 2017, kl. 11:00
Punktnummer / Behandlingsdatoer
Forslagstitler
Imm./pkt.: 2
Dagsordensredegørelse
(Formansskabet for Inatsisartut)

Imm./pkt.: 50
Forslag til Inatsisartutbeslutning om, at Naalakkersuisut pålægges at etablere en sprogtjeneste. Sprogtjenesten skal bestå af et antal sprogkonsulenter, der skal monitorere brugen af det grønlandske sprog samt udbyde rådgivning og undervisning i brugen af grønlandsk i medierne.
(Medlem af Inatsisartut Mimi Karlsen, Inuit Ataqatigiit)

Imm./pkt.: 182
Forslag til beslutning om at Inatsisartut pålægger Naalakkersuisut til FM2018 at fremlægge en projektering af et pilotprojekt i Ilulissat, hvor man gennem produktion og udnyttelse af brint, udnytter de uudnyttede energiressourcer i vandkraftbyerne.
(Medlemmer af Inatsisartut, Anders Olsen, Vivian Motzfeldt, Bendt B. Kristiansen, Debora Kleist og Mala Høy Kúko)

Imm./pkt.: 100
1. beh. 19/10-2016
Ændringsforslag af et flertal i Udvalget bestående af repræsentanterne fra Inuit Ataqatigiit, Siumut og Partii Naleraq vedtaget.
Forslag til inatsisartutbeslutning om, at Naalakkersuisut pålægges at arbejde for, at der gennem en målrettet ansættelses strategi samt uddannelses- og efteruddannelsesindsats inden for 10 år skabes et rekrutteringsgrundlag, som vil gøre det muligt at besætte 60-70 % af alle chef- og souschefstillinger i Grønlands Selvstyre og i de nettostyrede virksomheder med kvalificerede dobbeltsprogede ansøgere.
(Medlem af Inatsisartut Peter Olsen, Inuit Ataqatigiit)

Imm./pkt.: 63
Forslag til forespørgselsdebat om, hvordan vi kan få sat fokus på vigtigheden af at opdrage vores børn til at blive gode samfundsborgere.
(Medlem af Inatsisartut Nivi Olsen, Demokraterne)