Dagsorden

21. mødedag, tirsdag den 14. May 2019, kl. 11:00
Punktnummer / Behandlingsdatoer
Forslagstitler
Imm./pkt.: 2
Redegørelse for dagsordenen.
Formandskabet for Inatsisartut

Imm./pkt.: 47
Forslag til Inatsisartutbeslutning om at Naalakkersuisut pålægges at afsætte projektpuljemidler på 6 mio. kr. årligt i en forsøgsperiode på 4 år på en særlig konto i finanslovsforslaget for 2020. Projektpuljemidlerne skal fra 2020 kunne udmøntes til kommunerne efter konkrete ansøgninger med henblik på, som pilotprojekter, at etablere tilflugtscentre (omsorgssteder) for omsorgssvigtede børn og unge.
Medlem af Inatsisartut Peter Olsen, Inuit Ataqatigiit

Imm./pkt.: 125
Ændringsforslag fremsat af Naalakkersuisut vedtaget
Forslag til Inatsisartutbeslutning om at Naalakkersuisut senest den 1. november 2019 pålægges at udrede, hvorledes det for alle kræftpatienter kan sikres, at der skal foreligge en behandlingsplan inden 28 dage fra der er diagnosticeret kræft. Dette med henblik på at forfølge en målsætning om, at mindske antallet af personer, der dør af kræft i Grønland.
Medlemmer af Inatsisartut Stine Egede og Sofia Geisler Inuit Ataqatigiit

Imm./pkt.: 198
Ændringsforslag fremsat af Naalakkersuisut vedtaget
Forslag til Inatsisartutbeslutning om at pålægge Naalakkersuisut inden udgangen af 2019 at fremlægge en analyse af, hvad der skal til, for at realisere en behandlings-garanti for kræftpatienter i Grønland på maksimal 30 dage fra man har fået konsta-teret sygdommen.
Siumuts medlemmer af Inatsisartut

Imm./pkt.: 135
Ændringsforslag fremsat af Naalakkersuisut vedtaget
Forslag til Inatsisartutbeslutning om Naalakkersuisut pålægges til FM2020, at fremlægge en handlingsplan om eksport af sand.
Medlem af Inatsisartut Siverth K. Heilmann, Atassut

Imm./pkt.: 55
Forslag til Inatsisartutbeslutning om, at Naalakkersuisut pålægges at tage initiativ til afskaffelse af sommertidsordningen.
Medlem af Inatsisartut Justus Hansen, Demokraatit

Imm./pkt.: 32
Ændringsforslag fremsat af et enigt Anlægsudvalg vedtaget.
Forslag til inatsisartutbeslutning om, at Naalakkersuisut pålægges at oprette koordination og vidensopsamling af infrastruktur i forhold til vejprojekter, samt at støtte op om kommunernes initiativer på området.
Medlem af Inatsisartut Hermann Berthelsen, Siumut

Imm./pkt.: 54
2. beh. EM 2019
Forslag til Inatsisartutbeslutning om, at Naalakkersuisut pålægges at afskaffe indførselsafgiften på ATV’ere og snescootere med virkning fra 1. juli 2020.
Medlem af Inatsisartut Justus Hansen, Demokraatit